CBR Theorie Examen

Theorie, CBR Theorie Examen

Het CBR theorie-examen bestaat uit 65 examenvragen en uit drie onderdelen:
• Gevaarherkenning
• Kennis van de verkeersregels
• Kennis van en inzicht in verkeersrisico’s
Het eerste onderdeel bestaat uit 25 vragen over gedragskeuze bij gevaarherkenning. Je krijgt tijdens het examen de vraag niet te horen. Je ziet dan alleen een foto en moet binnen 8 seconden beslissen welk antwoord je geeft. De onderdelen twee en drie bestaan samen uit 40 vragen. Het gaat hier over multiple choice vragen, open vragen en ja/nee vragen. Je bent bij een examen geslaagd wanneer je twaalf vragen goed hebt van het eerste onderdeel (van de 25) en als je 25 van de 40 goed hebt van de onderdelen verkeersregels en verkeersrisico’s.

2toDrive

Een goede rijopleiding dat is een basis voor een veilige toekomst als je de weg op gaat. Je mag vanaf 16.5 jaar beginnen met rijlessen. Dit kan zonder theoriecertificaat. Je moet de theorie wel hebben als je het praktijkexamen gaat doen.

Rijlessen op maat

Je rijbewijs halen dat is een geweldig moment. Dit is de afsluiting van het moment dat je lessen hebt gevolgd en door je eigen inzet heb je het rijbewijs behaald. Wij van rijschool Lente bieden meerdere pakketten aan waar je gebruik van kunt maken, want iedereen leert op een andere manier.
Meer info over pakketten >>

Op welke leeftijd kun je beginnen met rijlessen?

Je mag volgens de nieuwe regels van het 2ToDrive concept beginnen met je autorijlessen vanaf 16.5 jaar. Je mag rijexamen doen als je 17 jaar bent en dan rijd je tot je 18 bent onder begeleiding. Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig de weg op.