HET EXAMEN

Het examen duurt in totaal 55 minuten. In het examencentrum maak je kennis met de examinator. Deze zal uitleggen hoe het examen gaat verlopen en wat er van je wordt verwacht. Er worden een paar vragen aan je gesteld over de auto en dan mag je zelfstandig rijden. Je gaat gedurende het examen zelfstandig een route rijden en dit wordt gedaan middels een clusteropdracht (een paar opdrachten achter elkaar). Maar het kan ook zijn dat je via de navigatie of een oriëntatieopdracht examen af moet leggen. Bij ieder examen moeten er twee bijzondere verrichtingen uit worden gevoerd.

ONBEPERKT PRAKTIJK EXAMEN

Rijschool Lente biedt examen garantie voor alle actiepakketten. Wij betalen je praktijk examens zolang tot dat jij je rijbewijs haalt. Dat houdt in dat je bij onze rijschool gegarandeerd je rijbewijs haalt.
Mocht het zijn dat je niet slaagt, neem je dan 10 rijlessen. De examens betalen wij voor je.

CBR ZELFREFELECTIEFORMULIER

Onderdeel van het CBR praktijkexamen is het invullen van je zelfreflectieformulier. Dit formulier kun je hier downloaden.

CBR THEORIE EXAMEN

Het CBR theorie-examen bestaat uit 65 examenvragen en uit drie onderdelen:
• Gevaarherkenning
• Kennis van de verkeersregels
• Kennis van en inzicht in verkeersrisico’s
Het eerste onderdeel bestaat uit 25 vragen over gedragskeuze bij gevaarherkenning. Je krijgt tijdens het examen de vraag niet te horen. Je ziet dan alleen een foto en moet binnen 8 seconden beslissen welk antwoord je geeft. De onderdelen twee en drie bestaan samen uit 40 vragen. Het gaat hier over multiple choice vragen, open vragen en ja/nee vragen. Je bent bij een examen geslaagd wanneer je twaalf vragen goed hebt van het eerste onderdeel (van de 25) en als je 25 van de 40 goed hebt van de onderdelen verkeersregels en verkeersrisico’s.